Skip to main content
Bild
vesti

Иницијативата за европска перспектива, во рамки на проектот „Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)“ денеска во Скопје организира конференција на која ќе се презентираат и изберат најдобри идеи за развој на заедницата.

Како што информираат од Иницијативата за европска перспектива, на конференцијата ќе се обратат Кристина Сибиновска, проектен директор на „Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)“, Златко Апостолоски, национален координатор при Национален комитет за спречување на насилен ектремизам и борба против тероризам и Наим Иљази, претставник од Агенцијaта за млади и спорт.

Конференција „Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)“ > Опсервер (opserver.mk)