НОВОСТИ

Понеделник, 13. Февруари 2017
Ристовски е дипломиран електроинженер, со специјализација во управување со водни ресурси и услуги во водоводните претпријатија, меѓународен експерт за неприходна вода во водоводните системи и...
Петок, 10. Февруари 2017
Несоницата, несомнено, е една од болестите на модерното време. Современиот човек е под континуиран притисок на високи очекувања, а благодарение на брзиот технолошки развој, секојдневно е бомбардиран...
Четврток, 9. Февруари 2017
Ски центарот Маврово ќе донира околу 14.000 евра на Републичкиот центар за поддршка на лицата со интелектуална попреченост – ПОРАКА. Парите се собрани од 54 корпоративни екипи кои учествуваа на 15-...
Четврток, 2. Февруари 2017
Автономната навигација на дрон за креирање тридимензионални мапи е новиот предизвик на спин-оф компанијата Вижн дајнамикс (Vison Dynamix), која од вчера почна да работи на Факултетот за...
Петок, 9. Декември 2016
Претставници на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност и универзитетски професори, вчера, пред наставниот кадар од Република Македонија го презентираа ЕКВЕТ системот (...
Четврток, 24. Ноември 2016
Студентите активни во пронаоѓање практични решенија за енергетската ефикасност и одржливиот развој Студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и...
Понеделник, 21. Ноември 2016
Околу 400 дечиња од приватни и државни едукативни детски установи беа дел од кампањата „Хранете се здраво за детство среќно и убаво“, поддржана од ПРОБаланс, која во изминативе два месеци ја...
Понеделник, 21. Ноември 2016
Студенти и професионалци дизајнери од светот, во наредните неколку дена, ќе творат во рамки на 9-тиот Скопје Постер Фестивал, во организација на Здружението на графички дизајнери „ПлакАрт“...
Понеделник, 7. Ноември 2016
Деветто издание на Скопје постер фестивал ќе се организира од 21-ви до 30-ти ноевмри 2016 година во Музеј на Град Скопје.Во првите три дена од Фестивалот ќе се организираат и тематски работилници...
Среда, 2. Ноември 2016
Малку автомобили можат да се пофалат со толку долга и успешна традиција како Форд Fiesta. Кога во 1976 година, прв пат, е лансирана Fiesta како нов модел на Форд, никој не претпоставил каков глобален...
Среда, 19. Октомври 2016
Четиринаесет студенти од прва година на електроенергетските насоки на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) кои ја завршиле годината со просек над 8 денеска добија стипендии...
Medco prescription drug liste http://apotekudenrecept.com/ problemer med universel sundhedspleje