За Нас

Chapter 4 тимот за односи со јавноста во Македонија, како и Европа, нуди значајна комуникациска поддршка во работните активности и целите на клиентите: застапување на нивните интереси на пазарот и помагање другите да ги видат и слушнат на вистинскиот начин. Преку консалтинг, стратешки пристап во планирањето на комуникацијата, практична и креативна реализација, аналитика и евалуација, сме партнер со водечките компании во Македонија и создаваме сојузници меѓу менаџментот на тимовите, брендовите, производите и услугите на нашите клиенти, од една и нивните целни групи, од друга страна.

Тимот на Агенцијата Chapter 4 во Македонија е составен од стручни лица од различни области на работење, со искуство од сите релевантни области на комуникацијата, како што се ПР консалтинг, односи со медиуми, стратешко планирање, водење комуникациски кампањи, советување на меѓународни и домашни компании, владини и невладини организации, кризно комуницирање.

Предност и дел на врвниот стандард на работење кои клиентите на Chapter 4 посебно ги вреднуваат се аналитичниот пристап во планирањето на комуникациите, проактивноста во советувањето и посебен фокус кон мерливите резултати.

Синергијата меѓу членовите на тимот резултира со сеопфатно познавање на пазарот, стопанството, комуникациските текови, како и потребите на менаџерите и нивни организации присутни на македонскиот пазар. Chapter 4 тимот поседува исклучителни контакти со претставниците на медиумите и на институциите кои имаат значајна улога во формирање на јавното мислење во Македонија.

Управен Одбор

 • Северин Хајниш

  Генерален Директор

  Поле на експертиза: Односи со Јавност, Корпоративни Комуникации, Бренд ПР и Позиционирање.

  Релевантни искуства (претходни ангажмани): Северин беше на неколку менаџмент и сениор консултантски позиции во Австриската ПР индустрија со силна позадина во ИТ индустријата, вклучувајќи клиенти како IBM, Silicon Graphics, Autodesk, Sun Microsystems и други. Тој има 15 години искуство во Австриската и меѓународната комуникациска индустрија, десет години како проектен лидер во меѓународни ПР проекти, специфично практично искуство во ЈИЕ во ПР и координација на прекугранични проекти. 

  Минато: Северин има докторат по Филозофија од универзитетот во Салцбург и бил предавач во неколку Австриски и Германски универзитети, вклучително и предавања по интегрирани комуникации и проектен менаџмент на постдипломскиот универзитет Дунавски универзитет Кремс. 

   

 • Борис Бекер

  Boris Beker

  Извршен Партнер

  Полиња на експертиза: Корпоративно општествена Одговорност, Корпоративен ПР, Менаџмент на настани. 

  Клучни квалификации (релевантни специјални вештини): Одлични јазични вештини преку Германски, Англиски, Унгарски, Босански, Хрватски,Српски и други Словенски јазици; интеркултурен менаџмент и организации, презентациски и вештини на јавно говорење; одговорност и адаптабилност. 

  Релевантни искуства (претходни ангажмани): Пред приклучување на Чептер 4, тој работеше во некоку водечки Австриски ПР компании. Неговите претходни искуства вклучуваат сениорски консултантски позиции во Австрија и ЦИЕ, како и дополнителна корпоративна работа за разни организации низ ЦИЕ. Понатаму, Борис има работено како шеф на ПР во невладиниот сектор. 

  Образование: Тој има студирано на Универзитетот на Виенскиот Институт на Новинарство и Комуникации, каде што сеуште предава како тутор предавач. 

 • Raluca Ene

  Raluca Ene

  Managing Director, Rumänien

  Fields of expertise: Strategic Consultancy, Corporate Communication, Employer Branding, Brand PR.

  Relevant experiences: Raluca Ene is a public relations specialist with over 12 years of professional experience. She is focused on strategic consultancy, corporate communication and employer branding, as well as brand PR, while developing excellent contacts with top-level media and opinion leaders in the current business and economic sectors. She has in her portfolio large clients in industries such as IT&C, home&garden, retail and FMCG, among which there are the Romanian subsidiaries of Xerox, Stihl, Schneider Electric, Roca, bauMax, Muller, Lactalis, Intermarche, Ericsson, HP, Ubisoft, Plaut, Ixia, Lufthansa, Gedeon Richter, as well as local companies such as Farmec and NGOs.

  Background: Raluca is currently enrolled in an EMBA program at Maastricht School of Management. She has a Master’s degree in Strategic Marketing from the Romanian Academy of Economic Science, as well as a BA in Public Communication from the Bucharest University. She has also attended several management and marketing courses and is a certified trainer.

 • Тодор Стојчевски

  Todor Stojcevski

  Извршен Директор, Македонија

  Полиња на експертиза: Односи со Јавност и Медиуми.

  Релевантно искуство: Тодор Стојчевски има работено за многу весници и списанија како новинар и има стекнато ПР искуство во неколку агенции за односи со јавност. Тодор е оснивач на Македонскиот веб сајт Журнал, врвна медиумска платформа за информации околу политика, економија, култура, здравје, локална самоуправа итн.

  Тој е член на Управниот Одбор и со-оснивач на првата македонска ПР невладина асоцијација ЗОЈМ (Здружение за Односи со Јавност во Македонија) како и член на МАБА (Македонска Австриска Бизнис Асоцијација). 

  Тој е автор на магистерската теза "Медиумите и градење на мирот после конфликтот": улогата на весниците во акциите за разоружување, истражувањето "Ромските медиуми", Истражување за Фондацијата Отворено Општество (Сорос), "Мировно Новинарство" - професија ориентирана кон вредности - истражување објавено во Изданијата на Правниот Факултет / Скопје како и издавач и автор на "Годишниот зборник на Граѓанската Платформа на Македонија". На него му беа доделени три различни новинарски награди од Обединетите Нации во 2004, 2005 и 2006. 

  Образование: Тој има магистратура по мировен развој на медиуми од Универзитетот во Скопје.

 • Adnan Burazerovic

  Managing Director, Bosnien Herzegowina

  Fields of expertise: Corporate Communications, Integrated Communications and Positioning, with a special focus on ICT industry.

  Relevant experiences: Senior PR Consultant at Media Plan Institute, PR&Consulting Department; journalist and editor-in-chief in various printed media, TV and Radio stations (Daily newspaper Dnevni avaz, TV OBN, Radio Sarajevo), Rich experience as Marketing assistant (Marketing Agency SV-RSA), Brand Manager (Sinalco) and Executive TV Producer (UFA Media).

  Key qualifications: Good language skills across, English, Bosnian/Croatian/Serbian and to a lesser degree Slovenian; intercultural management and organization; presentation and public speaking skills; reliability and adaptability.

  Background: Faculty of Mechanical Engineering, Sarajevo University; Pregraduate-Student of Faculty of Political Science (Business Communication), Sarajevo University and various trainigs, lectures and courses in PR, marketing and management area.

 • Milena Avramovic-Bjelica

  Executive Director, Serbien

  Fields of expertise: Fields of Expertise: Corporate Communications, Integrated Communications and Positioning, with a special focus on ICT industry.

  Relevant experiences: Milena held several management and senior consultancy positions in Serbia and has unrivaled communication experience in the fields of information technology and telecommunications, in the Serbian market.

  Her forceful practice and know how includes project management with top international and Serbian organizations, as well as close cooperation with clients such as HP, Ericsson, SAP, RATEL, Telenor, Intracom, Samsung, Ministry of Economy and Regional Development, Swiss Agency for Development and Reconstruction, Whirlpool, Lufthansa, etc.

  Her prior work engagements included years of experience in graphic design, pre-press and engineering positions as a tools constructor and product technologist.

  Background: Milena holds a degree in Mechanical Engineering from the Belgrade University and has been a regular participant in key European and regional communication conferences, as well as those hosted in Serbia. She is an active member of the Female Business Association and the Serbian PR Society, as well as the pioneer in its Online Section, being a part of it from its creation.

 • Tamara Bekcic

  Tamara Bekcic

  Managing Director, Serbien

  Fields of expertise: Corporate Communications, Financial PR, Brand PR and Positioning.

  Key qualifications: Excellent language skills across English, intercultural project management; presentation and public speaking skills; reliability and adaptability.

  Relevant experiences: Tamara has a decade of dynamic management consultancy and communication experience primarily in the Serbian PR industry, but also in the region. She holds management and senior positions for years with a proven track record of establishing and positioning strong PR teams in the market and winning a number of prestigious awards.

  Tamara has a strong background in financial PR projects such as acquisitions (e.g. take-overs, privatizations, capital increase), crisis management and IT industry over the years, with clients like Citigroup, Danone, Dr.Oetker, HP, Lufthansa, Ministry of Finance, Raiffeisen Investment, SAP, Telekom Serbia, Telenor, Vip mobile, Wiener Städtische, etc. In addition, her work experience includes NGOs and teaching and communication trainings.

  Background: Tamara graduated at the Belgrade University (Faculty of Philology, Anglistics) , possesses Cambridge Proficiency in English, as well as a number of communication and management certificates and diplomas from Serbia, Slovenia and Croatia. She is a member of the Serbian PR Association and the Lobbyists’ Society.

 • Anelia Milkova

  Managing Director, Bulgarien

  Fields of expertise: Marketing, Public Relations, Corporate Communications and Event Management

  Key qualifications: Excellent language skills across English, intercultural project management and organization; presentation skills; reliability and adaptability. 

  Relevant experiences: Anelia has vast experience in the sphere of Marketing and development of PR and Branding Strategies for multinational companies such as Aurubis Bulgaria, Hewlett Packard Enterprise Bulgaria, AbbVie, Lufthansa, HP, Siemens, Phoenix Pharma Bulgaria, DB Cargo Bulgaria, Axxon, Melexis, etc. She works actively on strategic consulting and planning, new customers acquisition and strategy development. Through the years, Anelia has demonstrated a very good understanding of all stakeholders and decision-making process and strong analytical capacity.

  Over the past four years as a result of the management of Anelia and the hard and purposeful work of the whole team, Chapter 4 Bulgaria enjoys a well-deserved recognition, winning numerous awards at prestigious competitions for PR and communications, such as European Excellence Awards, Eventex awards, Gold SABRE Awards and PR PRIZE (the most prestigious recognition in Bulgaria, awarded by the Bulgarian Public Relations Society).

  Background: Anelia holds MSc in Industrial Management from the Technical University Sofia and a Diploma from London PR School.

Chapter 4 Групација

Награди

2016 EUROPEAN EXCELLENCE AWARDS

The best campaign of Chapter 4 Bulgaria in the category National and regional campaigns "Balkans"

2016 PR Prize Awards

Best CSR project in Bulgaria: “Earlybaby.info – Everything for the premature babies” with AbbVie Bulgaria

2016 PR Prize Awards

Special Corporate PR  award of the Confederation of Employers and Industrialists in Bulgaria: “Official presentation of Investment program Aurubis Bulgaria Spectrum 2018” with Aurubis Bulgaria

2015 Best PR agency

Award of the Serbian PR Association, in the category of medium-sized agencies

2015 PR Priz Award

Best Non-Profit Campaign in Bulgaria:  “The biggest heroes are the youngest ones” with Abbvie Bulgaria

2015 Gold SABRE Awards

Finalist for the Balkans for the campaign : “The biggest heroes are the youngest ones” with AbbVie Bulgaria

2014 Best PR Agency in Eastern Europe

International SABRE Award

2014 PR Prize Awards

Award in category PR project for internal communications for the  Program  “Live a Healthy Lifestyle” with  Aurubis Bulgaria

2014 Eventex awards

People’s choice event award for campaign “The biggest heroes are the youngest ones” with AbbVie Bulgaria

2014 Fastest growing agency

Best Performing Romanian PR Agencies

2014 European Excellence Awards

Best Campaign Award for Bulgaria, Romania, Croatia, Slovenia, Serbia, Montenegro, Bosnia-Herzegovina:  “The biggest heroes are the youngest ones” with AbbVie Bulgaria

2014 PR Prize Awards

Special award of b2b Magazine for Green communication and urban environment “The Green Project” with  Aurubis Bulgaria

2013 3 Certificates of Excellence

SABRE Awards - best viral video, best campaign in the Balkans, best PR in PR

2013 PR Prize Awards

Special Event Award “Christmas on Ice 2012” with Siemens Bulgaria

2012 European Excellence Awards

Finalist Best Newcomer PR Agency Network in Europe

2011 Corporate Communications Award

Ericsson journey, awarded by the Serbian National PR Association

Medco prescription drug liste http://apotekudenrecept.com/ problemer med universel sundhedspleje