Skip to main content

Услуги

Отворете ново поглавје.

Креирајте влијание.

Наш приоритет е да ги инспирираме клиентите и заедниците со поместување на границите, ангажирање на засегнатите страни и дизајнирање најнапредни решенија за комуникација. Со единствена цел - да бидете влијателни.

Корпоративна комуникација

Комуницирање визија, вредности и цели на интерактивен начин е од најголема важност за секоја компанија или организација и создава силна корпоративна репутација. Преку стратешки управувани активности, ние им помагаме на деловните субјекти и организации да создадат уникатен имиџ што ќе обезбеди корпоративно признавање во секое време. Со почитување на двонасочниот проток на комуникација со околината и засегнатите страни, овозможуваме нашите клиенти да ја контролираат и управуваат својата репутација на пат да ги достигнат своите деловни цели.

Ја подобруваме вашата корпоративна препознатливост и вашиот план за ангажман на засегнатите страни.

Нашите услуги вклучуваат и надворешна и внатрешна публика.

Надворешни комуникации:

 • Развој на имиџ
 • Управување со репутација
 • Мапирање на угледот и засегнатите страни
 • Финансиски ПР
 • Управување со промени
 • Односи со локалната заедница
 • B2B комуникација / комуникација бизнис со бизнис
 • Општествена одговорност на компанијата
 • Односи со медиуми
 • Комуникациска обука и менторирање
 • Комуникација со владини институции

Внатрешни комуникации

 • Консалтинг за стратегиска комуникација
 • Комуникациска обука: планирање и развој
 • Внатрешни односи во заедницата
 • Обука за меки вештини
 • Тим билдинг
 • Организација на настани

Создавање и градење брендови

Брендовите се нашата страст.

Приказната за еден бренд или производ игра голема улога во неговото позиционирање - без разлика дали зборуваме за постоечки или нов производ или услуга. Внимателно испланираната и добро извршена комуникација околу вредностите на производот што користи различни ПР-алатки за интегриран пристап и уникатно раскажување приказни, помагаат во зголемување на свеста на потрошувачите и препознавање на брендот.

Ајде да го направиме вашиот бренд по влијателен.

Нашите услуги се фокусираат на брендовите:

 • Позиционирање на брендот и производот
 • Стратешко планирање и позиционирање на пазарот
 • Развој на бренд
 • Работилници за брендови
 • Односи со засегнатите страни
 • B2C комуникација / комуникација со потрошувачи
 • Тактички, креативни и планови за стартување на вашиот бизнис

Корпоративни и кризни комуникации

Заштита на вашата репутација значи заштита на вашиот бизнис. Таа започнува уште пред да се случи инцидент или криза. Она на што треба да се фокусирате се стабилните односи со засегнатите страни, добра проценка на ризикот, планови за акција во кризи и прирачникот за кризи. Централниот план за комуникација со кризи е неопходен стратешки документ без кој деловниот ризик значително се зголемува и може да го намали негативното влијание.

Ние сме експерти за комуникација во кризи и веќе им помогнавме на неколку компании и брендови да се подготват или да ги надминат сценаријата за криза - од повлекување на производи до несреќи, природни катастрофи и други сценарија.

Дали вашата организација е подговена за кризи?

Чептер 4 ги опфаќа следниве кризни комуникациски услуги:

 • Комуникација при кризи и обука за сценарио за кризи
 • Обука за односи со медиуми (подготовка на портпароли)
 • 24/7 следење на медиуми
 • Кризна комуникација
 • Стратешки совети и управување со кризи
 • Односи со локална заедница
 • Планови за вклучување на засегнати страни
 • Прирачници за кризи

Деловно советување

Дали планирате да влезете на нов пазар во регионот? Или сакате да го проширите вашиот опсег на услуги и производи? Или едноставно Ви треба свеж и неутрален поглед на прашања поврзани со управувањето?

Среќни сме да бидеме вашиот партнер.

Нашите консултантски услуги за деловни консалтинг и маркетинг комуникации вклучуваат:

 • Консултантски услуги за менаџмент
 • Проектно менаџирање
 • B2B и B2C советување
 • Стратегии за влез на пазар
 • Мултикултурен маркетинг
 • Кампањи
 • Истражување на конкуренцијата
 • Финансиски ПР
 • Односи со инвеститори
 • Советување на компаниите за излез на берза (IPO советување)
 • Менаџирање со животниот циклус на производот

Односи со инфлуенсери

Инфлуенсерите имаат се поголема и поголема важност во нашиот секојдневен живот. Нивниот кредибилитет наспроти традиционалните медиумски канали е висок и тие се добри во мотивирање на луѓето и нивно поврзување со брендовите и производите во секторот B2C. Исто така можат да имаат водечка улога и во B2B сферата, што ги прави важен чинител - оној што игра според своите специфични правила. Со позитивни или негативни коментари, тие можат да поместат планини.

Токму затоа е важно да развивате долгорочни односи со инфлуенсерите за потребите на вашата компанија или организација.

Дали веќе имате стратегија за инфлуенсерски маркетинг?

Дигитална комуникација

Каналите за дигитална комуникација, како што се социјалните медиуми, се суштински дел од секоја стратегија за комуникација. Ова е резултат на постојано менување на трендовите и на нашите секојдневни навики. Дигиталната комуникација нуди исклучителна точност во доставување пораки до насочена и прецизна публика и детално мерење и рентабилност.

Дали веќе ја имате дефинирано најдобрата мешавина од сопствени, заработени и платени дигитални канали за вашата компанија или организација?

Нашите услуги за дигитална комуникација вклучуваат:

 • Поставување стратегија за дигитална комуникација
 • Создавање содржина за социјални медиуми
 • Дигитален отпечаток
 • Менаџирање на содржина и канали на социјалните мрежи
 • Обука за социјални медиуми
 • Микс на дигитални алатки
 • Односи со дигитални засегнати страни
 • Управување со блог
 • Дигитален маркетинг
 • Креирање интернет страница

Раскажување видео приказни

Дали се прашувате зошто видео содржината е толку популарна и важна? Затоа што луѓето се дефинираат себеси и нивната околина преку приказни. Видеото е совршен формат за раскажување на овие приказни на начин кој ја вклучува публиката. Истражувањата докажуваат: клиентите бараат производи, но на крајот, купуваат приказна.

Во зависност од неколку фактори, постојат различни опции:

Ајде да ја раскажеме вашата приказна преку видео што ќе влијае врз публиката:

 • Корпоративен филм
 • Видео со објаснување
 • Класично видео за рекламирање
 • Студија на случај
 • Видео за настани
 • Интернет емисија
 • Подкаст
 • и повеќе

Може да проверите некои од нашите најнови видеа тука:

Академија за обука

Тимот од Чептер 4 има долгогодишно искуство во планирање и организирање обуки за комуникации. Квалификувани ПР-консултанти развиваат специјални програми и работилници кои се прилагодени на потребите и барањата на нашите клиенти. Курсевите се разликуваат во однос на темата, концептот, структурата, содржината, времетраењето и јазикот. Но, тие секогаш ја комбинираат теоријата со практични вежби.

Дали сте подготвени да ги проширите своите вештини?

Дел од нашите модули за обука:

 • Обука за медиуми
 • Обука за јавен настап
 • Обука за комуникација во кризи
 • Обука за внатрешни и надворешни комуникации
 • Обука за социјални медиуми
 • Обука за односи со инфлуенсери
 • Обука за социјална продажба
 • Обука за внатрешни комуникации